Dec 29, 2011

Ad Block Plus: Ξεφορτωθείτε τις διαφημίσεις

Αν ανήκετε κι εσείς στην κάστα εκείνων των ανθρώπων που τους εκνευρίζουν οι διαφημίσεις πρέπει οπωσδήποτε να δείτε το πρόσθετο για τον FireFox Ad Block Plus. (Δείτε εδώ πως εγκαθιστάτε πρόσθετα).

Είναι ανοιχτού κώδικα και αναπτύσσετε από χρήστες οι οποίοι "μαρκάρουν" τις ανεπιθύμητες εικόνες και τις καταχωρούνε σε μία λίστα. Εάν εσείς έχετε ρυθμίσει το πρόσθετο να λειτουργεί με αυτή τη λίστα τότε αυτές οι εικόνες δεν θα εμφανίζονται σε εσάς.

Πρόκειται για το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο πρόσθετο από τους χρήστες του FireFox. Η σελίδα του είναι αυτή αφού το εγκαταστήσετε   μπορείτε να πατήσετε πάνω στο εικονίδιο του στην άνω μπάρα και να επιλέξετε Filter preferences.

Θα σας εμφανίσει το παρακάτω παράθυρο από εδώ μπορείτε να ρυθμίσετε τις λίστες που θα χρησιμοποιήσετε. Πατώντας Add Filter Subscription διαλέγετε κάποια λίστα για να την προσθέσετε.
Το Allow non-intrusive advertising το ξε-τσεκάρετε αν δεν θέλετε ούτε διαφημίσεις που δεν θεωρήθηκαν εκνευριστικές. Οι πιο συχνά χρησιμοποιούμενες λίστες είναι η EasyList και η Fanboy's List η τρίτη λίστα που έχω προσθέσει είναι ελληνικού ενδιαφέροντος (ασχολείτε δηλαδή με το να μπλοκάρει τις διαφημίσεις από ελληνικά sites0 και θα την βρείτε εδώ.


Adblock Plus Pop-up Addon
Και για το τέλος με αυτό το πρόσθετο βοηθό του Ad Block Plus μπορείτε να διαχειριστείτε τα αναδυόμενα παράθυρα (γνωστά και ως pop-up).

No comments:

Post a Comment